La Bufetada de Will Smith

La matinada de diumenge a dilluns, 28 de març, es va celebrar la gala dels Oscars, un dels esdeveniments més esperats per alguns cinèfils. Aquest any, però, la celebració va quedar inevitablement marcada per la desafortunada actuació de Will Smith. El presentador de la gala, l’actor còmic Chris Rock, va fer una broma sobre la alopècia que pateix Jada Pinkett, actual parella de will Smith. El protagonista de “Seven Pounds”, va sentir que amb aquella broma de mal gust humiliaven en públic la seva parella i, fet una fera, va clavar un bon màstec al presentador. Minuts després, Smith va intentar justificar-se, però les imatges de la bufetada ja havien arribat a un munt de gent, que s’esplaiava a les xarxes socials, alguns defensant a l’actor i la seva acció, d’altres recriminant-li la violència malgrat les circumstàncies. He de confessar que no em van semblar bé ni la broma que va fer el presentador, ni el mastegot que li va clavar Will Smith. Per ser un bon actor còmic, no cal fer bromes sobre un defecte físic que pateix algú. És un humor fàcil, gratuït i barroer. D’altra banda, per defensar una persona que estimes, tampoc cal agredir físicament a qui l’ha humiliat. Si Will Smith en la seva posterior intervenció hagués posat a lloc al presentador, criticant-li el seu humor i deixant-li clar que hi ha límits que mai s’ha de sobrepassar, hauria quedat com un senyor i no hauria vist la seva trajectòria professional marcada per un incident que, molt possiblement, li recordaran tota la vida.

Tanmateix, l’assumpte em va fer reflexionar. SI bé és cert que la violència mai és la solució a una situació desagradable, Està bé que algú defensi a una altra persona a qui estima i valora. En aquesta societat individualista d’avui, cadascú mira per sí mateix i és poc habitual que algú es posi a defensar una altra persona. Sí, és bo que a la vida aprenguem a defensar-nos solets de situacions compromeses i desagradables, però recordem que som individus que vivim en societat, que estem capacitats per interactuar i, ens agradi o no, moltes vegades necessitem als altres. Coi, que la vida ja és prou complicada, sempre és agradable veure que algú et defensa davant una ofensa per amistat o per amor! No cal anar repartint bufetades a aquells que humilien a la nostra gent, però sí dir quatre veritats ben dites que els posin a lloc i els disuadeixin d’insistir. És, senzillament, una manera de fer més amable la vida i aquest món on ens ha tocat viure, per sort o per desgràcia.

One thought on “La Bufetada de Will Smith

 1. Hola, sensei de mi cucharón.
  Lo ocurrido en la gala del Oscar me lleva a concluir:
  1. La Academia ha entrado en un bucle de decadencia y mal gusto que viene de años anteriores.
  2. Hay un coctel de superioridad moral, hipocresía y deshumanización muy chungo que se manifiesta en redes sociales con una virulencia que preocupa.
  Preocupa el sobredimensionamiento que se le está dando a una situación que debió haberse cerrado con las disculpas del señor al subir al escenario.
  He leído unos argumentos y me impresiona hasta dónde pueden llegar algunas personas. La radicalidad se está entretejiendo con el fanatismo y la generalización de una manera retorcida que da mucho para reflexionar.
  No te lo había dicho públicamente, pero ¡enhorabuena por el blog!
  Te abrazo y te achucho grandoote.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s