Bon Nadal 2021

Ja fa una colla de dies que les cançons nadalenques de Boney M i de Parchís tornen a sonar per casa. Fins i tot aquest any he posat el pessebre i la decoració d’aquestes dates a principis de desembre. SI he de ser honest, jo mateix em vaig sorprendre guarnint la casa tan aviat. Altres anys, ben bé fins al 24  de desembre no em decidia a treure la caixa amb la cova, les figuretes i tot l’arsenal decoratiu, però ves, aquest any m’ha agafat per aquí. Potser és perquè ja portem dos Nadals estranys, molt estranys, celebrant les festes d’una manera diferent a la que estem acostumats i necessitem que alguna cosa ens recordi l’esperit d’aquestes dates. No em refereixo pas a l’esperit consumista que campa per tot arreu, d’aquest ningú se n’escapa, si no més aviat a aquest esperit de celebració, de compartir ni que sigui amb la gent més propera.

Perquè sí. Aviat farà dos anys que vivim amb la incertesa a sobre, provocada per aquesta fotuda pandèmia que ens fa anar de corcoll, ara rrestriccions, ara relaxament. Tot plegat és un desgavell que a molta gent l’afecta emocionalment i necessitem celebrar. Celebrar el Nadal, celebrar amb algú, celebrar que encara hi som, que podem regalar temps, mirades, caricies i un t’estimo a la gent que ens importa i ens aporta aquest caliu que ens fa seguir endavant, malgrat tot. Necessitem celebrar perquè avui, encara, en tenim la oportunitat. Avui és l’única certesa que tenim, a banda de l’amor de la nostra gent més propera. Demà, qui ho sap el que ens vindrà demà!

Per tant, tot i que siguin unes festes de Nadal estranyes, tot i les absències que us roseguin per dins, us desitjo que passeu aquests dies el millor possible i, si no teniu ganes de fer tota la parafernàlia d’aquestes dates, celebreu l’amor, la companyia dels vostres o, si més no, celebreu la vida, que és el regal més preciós que tenim. Perquè mentre hi hagi vida hi ha esperança, mentre hi hagi vida hi ha gent al nostre voltant que ens estima i a qui estimem. Mentre hi hagi vida, mereixem el que aquest esperit de Nadal ens transmet.

Per tot això, i per moltes més raons  que segur que cadascú trobarà dins seu, Bon Nadal a tothom!

2 thoughts on “Bon Nadal 2021

  1. Tant de bo aquest Nadal siga l’últim que passem amb l’actual situació. Ja en tenim prou amb dos Nadals així! Bones Festes, Joan. Tot el millor per a tu i la teua família per a l’Any Nou. Una abraçada.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s